Acasă » Altele » Acţiunea e-reciclare din nou în Coloniţa

Acţiunea e-reciclare din nou în Coloniţa

e-reciclare ColonitaSătenii sunt invitaţi să recicleze echipamentele electrice şi electronice stricate, pe care nu le mai folosesc.

De ce?

Deșeurile electrice reprezintă 5-6% din totalul deșeurilor unei comunități. Așa cum gunoiul menajer nu este păstrat în casă, nici echipamentele electrice vechi sau stricate nu trebuie depozitate în gospodărie ori aruncate la întâmplare. Ele trebuie colectate și reciclate corect din rațiuni ce țin de protecția mediului înconjurător, de riscul pe care îl prezintă potențialul lor toxic, precum și de protejarea resurselor naturale ale pământului.

În primul rând, aceste echipamente pot avea în componența lor elemente nocive pentru mediu și sănătatea populației, metale grele sau gaze periculoase, elemente care eliberate în aer, apă sau sol au efecte dăunătoare, pe termen lung, asupra hranei noastre, a apei pe care o bem sau a aerului pe care îl respirăm.

Ce pot să arunc?

e-reciclare Colonita

Cînd?

Coloniţenii sunt invitaţi  vineri, 22 aprilie 2016 , între orele 15:00-18:00

Unde?

Pe strada Ştefan cel Mare lîngă Casa de Cultură, din centrul satului Colonița, va staţiona o maşină cu un container special, unde ve-ţi putea arunca deşeurile.

Detalii

Dacă ai obiecte de aruncat grele și voluminoase (frigider, mașină de spălat,aragaz, etc) poți solicitata să fie ridicate de la domiciliul tău, apelează  079407959 .

Menţionăm că în toamnă sătenii s-au implicat în acţiunea de colectare a echipamentelor electrice şi electronice vechi şi stricate, atunci s-au adunat circa 300 kg de gunoi.

Urmăreşte evenimentul în grupul de facebook Coloniţa.

Linia fierbinte +373 22 81-14-14

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *