Acasă » Altele » Anunţ pentru deţinătorii de animale

Anunţ pentru deţinătorii de animale

caprePrimăria Coloniţa vine cu un anunţ în atenţia sătenilor care au animale, în urma numeroaselor plîngeri adresate primăriei.

Conform Raportului cu privire la situaţia social – economică a satului Coloniţa în anul 2015, coloniţenii deţin 144 bovine,  460 porcine. 86 ovine şi 162 caprine, dar şi 10 cai, detalii aici.

Casa noastră este locul ideal, o lume cu totul specială, de poveste. Ani la rând prin multă trudă ați amenajat ograda, strada. Aţi plantat pomi, arbuşti, flori pentru a bucura privirea. Aţi creat frumosul dar nu pentru multă vreme. De ce? Pentru că alături de atitudine unii denotă nepăsare. Animalele domestice când merg la păşune distrug totul în cale.
Din acest considerent Administraţia Publică Locală impune cerinţe drastice cărora sunteţi obligaţi să vă conformați.
Stăpânii care cresc animale (capre, vaci, cai, oi) dimineaţa sunt obligaţi să le ducă de funie la cârd sau la păşune. Seara când se întorc în sat să fie tot legate şi mânate de stăpânul lor.
Cine nu va respecta cerinţele va fi amendat. Amenda constituie 500 lei.
Nimic nu este imposibil dar trebuie să ne cunoaştem resursele existente: de a ne implica cu plăcere, de a fi responsabili.
Distribuie:

2 comentarii

 1. Grigore spune:

  Este adevarat? Nu e greseala?
  Administraţia Publică Locală va amenda oamenii numai pentru faptul ca animalul nu are fringhiie pe git? Ori totusi amenda va fi pentru distrugerea plantelor ori bunurilor materiale?

  “sunt obligaţi să le ducă de funie la cârd sau la păşune” – este un document cred ca oficial in privinta acestei obligatiuni (dispozitie, ordin ori altceva) – publicati-l va rog.

  Oamenii sunt informati despre acest ordin al Primarului ori Consiliului? Si ca vor fi amendati cu 500 de lei pentru animal in drum fara fringhie?

  Sa nu va ginditi ca sunt impotriva, nu am animale si cred ca nu ma atinge aceasta restrictie. Dar intradevar nu pot sa-mi inchipui ca toate vacile si caprele satului vor fi duse de fringhie la cireada. In acest caz vinzarile funiei in sat se vor ridica.

  Si nu inteleg cum va fi implimentata aceasta dispozitie. Cind un om va vedea o vaca ori o capra fara fringhie, el poate sa sune si sa anunte Primaria despre asta? Si acest om cu animal fara fringhie va fi depistat, intocmit proces verbal (in baza la ce?) si amendat cu 500 de lei?

  Ori totusi intocmirea procesului verbal si amendarea persoanei va avea loc pentru distrugerea obiectelor de animale ce ii apartin.

  Precizati va rog ori publicati mai bine document oficial in baza la care vor fi amendati oamenii.

 2. Alina spune:

  Anunțul publicat reprezinta 100 % textul oferit de catre primarie.
  Am solicitat alte informatii detaliate, cind le vom primi, vom completa anuntul.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *