Acasă » Biserica » Sărbători religioase » Crăciunul la biserica din Colonița și primii colindători

Crăciunul la biserica din Colonița și primii colindători

10Creștinii ortodocşi de rit vechi sărbătoresc la 7 ianuarie Naşterea Domnului. În dimineața acestei zilei enoriașii din Colonița au mers la biserica din sat, unde s-a ținut o slujbă specială de Crăciun. 

A devenit deja o tradiție, ca după slujbă copiii veniți la biserică să colinde, pentru a aduce vestea bună a Nașterii Mântuitorului. Cu colinde frumoase a venit și colectivul etno-folcloric „Lăstărașii”, condus de profesorul Mihai Burciu.

Copiii au fost răsplătiți cu bomboane, fructe și suc. Și cei maturi au primit câte un crăciunel, coptură tradițională, iar 10 familii din sat au primit și mici ajutoare.

Darurile au fost oferite de către „Moș Crăciun, susținut de câțiva ajutori, locuitori ai satului Colonița”. Preotul Victor Tofan a ținut să-i menționeze pe fiecare: Graur Vasile și Viorica, Vozian Serghei și Irina, Munteanu Ghenadie și Silvia, Malachi Andrei și Elena, Țărnă Alexandru și Olga, Iliev Nicolai și Liliana, Zaporojan Angela și Serghei, Foiu Victoria și Anastasia, Briceag Vitalie și Ecaterina, Morărescu Adrian și Ecaterina, Vasilică Petru și Tatiana, Ganea Pavel și Nadejda, Cotiga Boris și Larisa. 

Biserica a fost plină de enoriași și, mai ales, de copilași, care au colindat și au creat o atmosferă deosebită de sărbătoare.


Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Distribuie:

Echipa editorială

Redactori
Strisca Oxana
Vica Diavor
Autori
Alina Mazîlo
Cristina Cireș
Angela Cireș
Tatiana Iurcu
Andrei Bîzgu
Lefter Victoria

Detalii

Calendar

mai 2024
L Ma Mi J V S D
« feb.    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031