Acasă » Biserica » Sărbători religioase » Protodiaconul Andrei despre Taina Sfîntului Maslu

Protodiaconul Andrei despre Taina Sfîntului Maslu

Andrei Irascu  La 13 aprilie la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Colonița a fost săvîrșită o rugăciune deosebită, Taina Sfîntului Maslu. Slujba a fost oficiată de un sobor din 7 preoți. La biserică au fost aduse și moaștele unor sfinți printre care ale Sf. Apostol și Evanghelist Luca și ale Sf. Agapit-tămăduitor al bolilor.
Sfântul Maslu este una din cele şapte Sfinte Taine ale Bisericii prin care ea se roagă pentru cei bolnavi, care primesc tămăduirea de bolile sufleteşti şi trupeşti, ca şi iertarea păcatelor, în urma mirungerii lor cu untdelemn sfinţit, însotit de rugăciunea preoţilor.

Pe lângă vindecarea sufletului şi a trupului, Taina Sfântului Maslu, mai aduce îndepărtarea răutăţilor care vin de la oameni, cum ar fi: izbăvirea de farmece şi descântece, dezlegarea legăturilor şi a blestemelor, izbăvirea de necazuri şi vrăjmaşi.

Termenul de ,,Maslu” provine din limba slavă şi înseamnă untdelemn, având în vedere că materia prin care se administrează această lucrare sfinţitoare este untdelemnul sfinţit de regulă de şapte preoţi. Aşa cum arată şi denumirea, dar mai ales conţinutul acestei slujbe, ea se săvârşeşte, de regulă, celor bolnavi, aşa cum a fost practica dintotdeauna a Bisericii, încă din vremea apostolică. Cu toate acestea, Taina poate fi săvârşită şi celor sănătoşi fizic, întrucât prin ea se dă şi iertarea păcatelor. De aceea întâlnim în bisericile noastre practica săvârşirii ei şi pentru cei sănătoşi, uneori şi pentru copii.

Se recomandă ca înainte de a face cineva Sfântul Maslu să cheme duhovnicul şi să se spovedească. Să spună toate păcatele aşa cum au fost ele de când se ştie şi până azi.
Se recomandă că Taina Sfântului Maslu să se facă în zi de post: luni,miercuri sau vineri.
Despre Taina Sfintului Maslu ne povesteşte protodiacon Andrei Iraşcu:

Pentru o calitate mai bună alege 1080 HD, din setările video-ului
Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *