Acasă » Cultura » Care este cea mai importantă problemă a satului?

Care este cea mai importantă problemă a satului?

Pune_Umarul_2015j Un grup de femei din Colonița sunt implicate în acțiunea civică Pune Umărul, scopul căruia este să afle care este cea mai importantă problemă din localitate și să încerce să o rezolve.

Din cele 15 localități care sunt implicate în proiect,în Colonița au fost completate cele mai multe chestionare,205.

Pentru  aceasta femeile s-au întîlnit într-o sesiune inițială, care s-a desfășurat la 14 octombrie, unde au aflat cum trebuie să realizeze sondajul de opinie în rîndul locuitorilor.

Au fost publicate rezultatele sondajului care arată că cea mai gravă problemă este că “statul nu are grijă de familia mea” ca problemă generală și anume insuficiența locurilor la grădinița pentru copii;

În urma analizei chestionarelor au fost identificate și alte probleme, pe care locuitorii le consideră importante. 56 de persoane au indicat că drumurile rele sunt o problemă mare, 22 de respondenți au spus că îi deranjează faptul că nu au unde arunca gunoiul și e murdar în sat. Cîte 16 persoane au menționat problema transportului public și lipsa agrementului pentru tineri.

Pune_Umarul_2015j

Cei prezenți la ședință împreună cu moderatorul Sergiu Ciubotaru au realizat un exercițiu pentru a identifica cauzele și rădăcinile problemelor ,dar si metodele de soluționare a lor. Femeile urmează să realizeze o strategie de soluționare a acestor probleme și un plan de acțiuni.

 pune umăr

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *