Acasă » Cultura » Colonița la cea de a 410-a aniversare

Colonița la cea de a 410-a aniversare

ansambu_dansColonița a împlinit 410 ani de la prima atestare documentară. Duminică pe 20 septembrie, s-a sărbătorit  “Nașterea Maicii Domnului “, slujba religioasă a fost oficiată de un sobor  de preoți. Copii au avut parte de distracții în parcurile din str. 31 august 1989 și Ștefan cel Mare în care au fost expuse topogane,carusel și alte distracții gratuite  pentru micuți. 

Programul festiv a început la ora 18:00 în cadrul căruia mai mulți săteni au fost premiați.

Două cupluri, soții Graur Simion și Olga și Tabacaru Serghei și Valentina, care au sărbătorit Nunta de Aur au fost felicitați și au primit cadouri bănești în valoare 500 lei și un buchet de flori din partea primăriei.batrineii_colonita

Ansamblul etno-folcloric “Lăstărașii”, conducător artistic – Mihai Burciu și grupa de dansatori ( 4-6 ani) condusă de domnul Burlacu au încîntat publicul pe scena improvizată din fața Casei de Cultură.
Micii artiști au primit dulciuri pentru evoluția lor pe scenă de ziua Coloniței. Premiați au fost și conducătorii artistici a acestor ansambluri artistice.

Echipa mare de fotbal a Coloniței a primit în dar echipament sportiv în valoare de 8000 de lei, minge profesională și uniforme sportive.

În centrul satului s-au întins hore pe muzica artistului Mihai Ciobanu , care a creat o atmosferă de sărbătoare. Artistul a  culminat cu cântecul ,,Casa părintească” , reușind să-i înduioșeze pe unii pînă la lacrimi. Prestația domnului Ciobanu a fost o surpriză plăcută din partea Primarului Municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă.Lastarasii

Pe scena Casei de Cultură au urcat și primarul satului care a ținut să le mulțumească sătenilor pentru sprijinul acordat, dar și să-și exprime indignarea față de unii localnici care distrug satul.
Copii prezenți la eveniment au primit cîte o surpriză dulce din partea primăriei.  Mai spre seara a urmat veselia celor tineri, care au fredonat piesele lui  Kapushon și Guz.

Primăria Colonița și tinerii născuți în  ’94 și au fost organizatorii acestui eveniment frumos, ei spun le-a reușit de minune să facă o sărbătoare pentru săteni indiferent de vîrstă.

 Începînd cu slujba religioasă de dimineață și încheind cu focurile de artificii din noapte, sătenii au petrecut frumos și în acest an Hramul satului Colonița.

La mulți ani Colonița!
Pentru o calitate mai bună alege 720pHD

Distribuie:

Un comentariu

  1. Vica spune:

    Mi-a placut foarte mult cum a fost organizata sarbatoare in acest an!
    Felicitari Colonita!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *