Acasă » Cultura » Cum au sărbătorit Ziua Femeii cei din satul Colonița

Cum au sărbătorit Ziua Femeii cei din satul Colonița

cop1Ziua Femeiei se sărbatorește de la un căpat la altul al lumii, reprezentînd simbol al vieții, al iubirii, purității și al frumuseții spirituale.

În această zi, femeia este în centrul atenției, bărbații exprimându-și afecțiunea dându-i femeii iubite flori și cadouri, fie că este vorba de mămici, soţii, iubite, prietene sau colege, cu toţii transmitem în această zi un gând bun către persoanele dragi de sex feminin din viaţa noastră. Amintim că duminică, pe 5 martie, ora 16.30 la Casa de Cultură  din s. Colonița s-a dat petrecere de zile mari, marcând această sărbătoare frumoasă.

În acea seară, publicul a avut parte de un concert bine organizat, cu concursuri distractive, dansuri, cîntece, poezii, urări de bine și alte momente frumoase.

La începutul serii  cu un mesaj de felicitare și urări de bine a venit primarul satului doamna Angela Zaporojan, dând start evenimentului sărbătorit.

A urmat un concurs din patru etape:

  1. Probă întîi – prezentarea;
  2. Proba artistică
  3. Sunt Gospodină (prepararea tartinelor);
  4. Tema pentru acasă (când bărbatul nu-i acasă…)

Participantele acestui concurs fiind elevele liceului „G. Ghimpu”: Zaporojan Iulia cl. VIII, Lefter Victoria cl. X, Nicolaev Lavinia cl. IX, Mura Mihaela cl. XI, Sinaevschi Valeria cl. XI, fiecare dintre ele la finalul serii au primit cîte un ceas, drept simbol al curajului și măiestriei sale. 

Printre probele prezentate de concurente, au bucurat pe cei prezenți din sală și copii ce fregventează Centrul de Creație și Agrement al Casei de Cultură cum ar fi: ansambul de dans „Golden”, „ Dansul mărțișorului” – copii cu vîrsta de 3-5 ani, ansamblul vocal cu o melodie „Cine m-a făcut om mare”.

Seara a culminat cu intrarea în scenă a interpretului de muzică ușoară Vitalie Dani, cel ce a bucurat atît femeile cît şi copii cu piesele sale frumoase, vesele și duiose, având pe copii satului ca „show balet” alături de el pe scenă.

Toate doamnele, domnițe au fost felicitate la final de către bărbații prezenți în sală cu cîte o lalea, simbolul primăverii și a reînvierii.DSCN0225cop1DSCN0205DSCN0307DSCN0309DSCN0242tartineDSCN0285
DSCN0331DSCN0351d34dDSCN0379DSCN0436DSCN0418DSCN0401DSCN0394

DSCN0410

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *