Acasă » Grădinița » Dacă vă pregătiți de Școală sau Grădiniță e bine să știți

Dacă vă pregătiți de Școală sau Grădiniță e bine să știți

inmatriculare

Parcă mai ieri copilașul dumneavoastră făcea primii pași în lume și se învăța să vorbească, iar acum, iată că a venit momentul să plece la grădiniță sau la școală.

Pentru a fi înmatriculat la instituția preșcolară sau școlară e necesar și obligatoriu  să treacă o comisie medicală, să i se i-a toate analizele necesare și să fie pregătit psihologic. 

Informația despre starea de sănătate a copilului dvs. va fi inclusă într-o cartelă medicală specială și se va păstrată în instituția dată.

Această cartelă medicală este foarte importantă, căci sunt incluse analizele generale și un raport al specialiștilor medicali cu privire la dezvoltarea și starea sănătății copilașului.

Ministerul Sănătății a stabilit următoarele etape obligatorii de control medical de rutină, la vârsta de  2-3 ani (în această perioadă copilul începe să meargă la grădiniță), și la vârsta de  6-7 ani (la această vârstă copilul merge la școală).

Lista de bază a specialiștilor este următoarea: pediatru, neurolog, otorinolaringolog, oftalmolog, chirurg, ortoped.

De asemenea, va fi necesar de făcut următoarele analize:

  1. Analiza de sânge (generală);
  2. Urină (generală);
  3. Fecale (la ouă de helmenți).

Este de remarcat faptul că una dintre condițiile importante pentru înmatricularea copilului la școală (ori grădiniță) este vaccinarea lui.

Pentru a primi această cartelă medicală, indiferent dacă vorbim despre un copil care merge la grădiniță sau la școală, părinții trebuie să se adreseze la medicul de familie după locul de trai sau conform evidenței medicale. La rândul său, medicul de familie va scrie îndreptările la specialiștii corespunzători și va prescrie analizele necesare. Când toate etapele vor fi depășite și veți avea concluziile și ștampilele medicilor, nu vă rămâne decât să obțineți semnătura șefului de secție după care puteți merge la școală sau la grădiniță.

Procesul de obținere a cartelei medicale este relativ simplu, însă e de durată, cu răbdare le veți face pe toate căci este vorba de sănătatea copilașului dumneavoastră !

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *