Acasă » Grădinița » Protest și indignare la poarta grădiniței “nefinisate”

Protest și indignare la poarta grădiniței “nefinisate”

Luni 22 iunie, ar fi trebuit să înceapă lucrările de renovare a grădiniței din strada B.P.Hajdeu nr. 5, însă cei 20 de muncitori de la compania care a cîștigat licitația, au găsit puse lacăte la porțile grădiniței.
Marți, în fața grădiniței s-au adunat mame cu copii foarte indignate că nici acum nu se vor începe lucrările de renovare.
Au venit la fața locului și foști consilieri, Angela Zaporojan și Viorel Ghimpu.

Contactată de echipa site-ului Angela Zaporojan declară că:

” Am obținut Hotărîrea Curții Supreme, care indică că grădinița este proprietatea primăriei Colonița, au fost deja alocate fonduri pentru construcție, există și autorizația în construcții, însă Viorel Ghimpu de 2 ani și jumătate ne poartă pe drumuri în toate instanțele, afirmă că are contract de arendă pentru terenul aferent semnat în mai 2011 sub numărul 3, oare pînă în mai au fost doar 3 contracte de arendă? Nimeni nu a văzut acest contract dubios, urmează să-l solicităm de la alte instanțe, care în mod normal ar fi trebuit să-l înregistreze. Chiar dacă avem titlu executoriu nu putem începe pentru că Viorel a pus sechestru pe bunul imobil, și folosește această grădinița ca garant pentru datoriide 20 mii lei pe care le are față de finul său Corneliu Vlad”

Contactat de www.colonita.eu Viorel Ghimpu declară:

“Angela Zaporojan face abuz de atribuțiile sale, neavînd acte care atestă proprietatea imobilului. Grădinița nu a fost niciodată obiect de menire socială, acesta nu a fost construit din bani publici. Se fac foarte multe speculații în acest caz, care nu au la bază documente juridice oficiale. Mai multe pertide politice fac campanie electrorală pe baza acestui bun imobil, care are doar etichetă de grădiniță. Scopul meu este să obțin certificat de urbanizm și autorizație în construcție că să pot face grădinița, investind banii mei personali, și să o ofer primăriei în gestiune pentru 15-20 ani.
Noi avem aceleași scopuri nobile, de a reconstrui grădinița și nu este nevoie de acest teatru. Am propus de mai multe ori să ne așezăm la masă de negocieri cu APL-ul și să analizăm ofertele fiecărei părți. Grădinița este proprietatea mea privată, de mulți ani, perioadă în care primăria mi-a denigrat imaginea și a depus plîngeri în toate instanțele, dar asta doar mă întărește”

Angela Zaporojan speră că în 4 ani copii vor putea frecventa această grădiniță, la rîndul său Viorel Ghimpu spune că acesta este un vis al doamnei Angela și că grădinița îi aparține încă din 1994, și nu îi va lăsa să abuzeze de proprietatea lui privată.
Angela Zaporojan invită mamele cu copii să-și apere drepturile și să oprească aceste mîrșăvenii, iar Viorel Ghimpu invită localnicii să se implice în rezolvarea acestui conflict pe cale democratică.

La fața locului a fost și un polițist, care avea grijă ca discuțiile aprinse să nu degenereze.
Urmăriți materialul video filmat la fața locului.

Menționăm că acesta este un conflict mai vechi între APL și familia Ghimpu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *