Acasă » Liceul “Gh. Ghimpu” » Evenimente » Lupta împotriva traficului de ființe umane în discuție la liceul din Colonița

Lupta împotriva traficului de ființe umane în discuție la liceul din Colonița

Traficul de persoane este sclavia erei moderne, în care unii oameni profită de pe urma controlului și exploatării altora. În scopul protecției drepturilor copilului și prevenirii traficului de ființe umane,  în perioada 17-27 octombrie 2016, în L.T. “Gh.Ghimpu” s-a organizat Săptămîna de luptă împotriva traficului de ființe umane, care a cuprins mai multe activități extracurriculare.

Una din activități de promovare a luptei împotriva traficului de ființe umane a fost campania Dacă ești informat, nu ești traficat, organizată de Aliona Iurcu, profesoară de educație civică, care împreună cu elevii claselor a VIII-a A și B au oferit sfaturi utile despre un comportament în siguranță colegilor mai mici din clasa a IV-a.

La fel Prevenirea traficului de ființe umane a fost subiectul celor 2 seminare moderate de specialiștii de la Centrul Internațional pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Femeii LA STRADA, organizate pentru elevii claselor a X-a și a XI-a.

Rolul internetului în traficul de ființe umane a fost unul dintre aspectele discutate la masa rotunda, organizată de Capsamun Tatiana cu membrii Consiliului elevilor. La aceasta activitate subiectul propus a fost discutat din 3 perspective: al elevilor din clasele gimnaziale, liceale și al cadrelor didactice. Discuțiile s-au transformat în dezbateri reale, unde fiecare și-a exprimat opinia.

O activitate ce a cuprins un număr mare de elevi a fost întîlnirea cu Alexei Crivenchii, vice-rector al Institutului de Științe Penale și Criminologice, care le-a vorbit elevilor despre cazurile concrete de trafic din experiența sa. Elevii au fost activi , adresând diverse întrebări.

Acțiunea unde au fost implicați toți elevii, din clasa I- până într-a XI-a, au fost orele de dirigenție cu tematica Și tu poți fi victimă! Protejează-te!, precum și concursul de postere NU! Traficului de ființe umane , unde elevii au reprezentat prin desene atitudinea lor față de acest fenomen.

fotorcreated

 

Text: Maria Paniș

Cercul „Tânărul Jurnalist” din L.T. “Gh.Ghimpu”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *