Acasă » Liceul “Gh. Ghimpu” » Evenimente » ProDem etapa a doua la Colonița

ProDem etapa a doua la Colonița

colonita 2nd round 1                                                                                                  La data de 20 mai 2017 a fost organizat și desfășurat atelierul de inițiere în domeniul electoral, în cadrul Proiectului ProDem din s. Colonița,
având ca participanți, tinerii din Liceul Teoretic Gheorghe Ghimpu. În cadrul acestui atelier au participat 30 de tineri, cuprinși între vârsta de 16-19 ani.

Ținem să menționăm faptul că adolescenții s-au manifestat activ pe tot parcursul atelierului, oferind răspunsuri personalizate, ingenioase și chiar uneori îndrăznețe. Acest fapt a demonstrat că moderatorii atelierului, Veronica Ateș și Tatiana Echim au creat un climat de dialog autentic și de cooperare, stimulându-i și încurajându-le tinerilor independența, originalitatea și gândirea creatoare.

Trebuie de remarcat că domeniile instruirii au cuprins sistemele electorale existente, organele electorale și rolul lor. Adolescenții au fost informați cu privire la drepturile lor electorale și civice, vizând participarea în luarea deciziilor și exprimarea votului.

La finalul activității au fost aleși trei lideri : Pilivan Cătălina, Ursu Cătălina, clasa a X-a și Cojocaru Daniela, clasa a XI-a. Aceștia urmează să constituie formațiuni politice și să ghideze exerciții de simulare a alegerilor. S-a atestat că printre subiectele preliminare de interesul comunității, adolescenții au scos în evidență următoarele :

  • Lupta împotriva deșeurilor menajere,
  • Organizarea mai multor activități culturale pentru tineri,
  • Păstrarea ordinii publice etc.

Totodată, e bine să reliefăm că pentru fiecare activitate în parte au fost pregătite seturi de materiale necesare pentru organizarea și desfășurarea seminarului.

colonita 2nd round 5

colonita 2nd round 3

Proiectul ProDEM “Sporirea participării alegătorilor tineri şi care votează pentru prima dată (ATVPD) din Republica Moldova la procesele democratice prin consolidarea atitudinii lor faţă de alegeri” este implementat de către Hilfswerk Austria International în parteneriat cu AO Mostenitorii și AO Speranta, cu finanțare Agenției Austriece de Dezvoltare  și Fundației ERSTE, Austria.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *