Acasă » Liceul “Gh. Ghimpu” » Evenimente » Ziua elevului şi ziua profesorului la L.T. Gheorghe Ghimpu

Ziua elevului şi ziua profesorului la L.T. Gheorghe Ghimpu

Miniatura ziua elevuluiAn de an, toamnă de toamnă, două evenimente frumoase sunt serbate la liceul din Coloniţa. Ziua Profesorului, în prima vineri din luna octombrie, sărbătorită în toată ţara şi Ziua Elevului, cu o săptămână mai devreme, o zi unică, sărbătorită doar în satul Coloniţa.

Pentru elevi, printre cele mai netradiţionale şi interesante sărbători rămîne a fi sărbătoarea Ziua elevului, care a avut loc deja al optulea an la rând, tradiţional, în ultima vineri din luna septembrie. Ideea instituirii unei astfel de sărbători unice îi aparţine doamnei Nadejda Martinici.

De obiceim, în această zi deosebită, diriginţii amenajează sălile de clasă, iar dimineaţa elevii sunt întîmpinaţi de către administraţia liceului cu surprize dulci. Mai apoi urmează careul festiv care include: Mesajul de felicitare; Apelul (care e de fiecare dată diferit); Premierea elevilor.

Aşa a fost şi în acest an. Apelul de această dată a fost unul floral, elevii au trebuit să aleagă o floare care să le caracterizeze clasa şi să o prezinte într-un mod original – prin câteva versuri, printr-un refren interesant etc.

De obicei premierea elevilor era pe bază de criterii haioase – cel mai înalt elev, eleva cu cel mai lung păr, elevul care nu întârzie niciodată etc.. În acest an au fost mentionaţi, însă: Cei mai buni cititori (Cojocaru Daniela, Zaporojan Iulia, Bîzgu Ecaterina, Ababii Valeria, Lefter Victoria); Elevii care au participat la emisiunea radiofonică “Ora copiilor” din16.09.15 (Cojocaru Daniela, Sîrbu Vlada, Paniş Maria, Pilivan Cătălina, Farguţa Gabriel, Zaporojan Iulia şi Ursu Daniel); Elevii care timp de mai mulţi ani la rînd n­au absentat de la ore: (Godorogea Maria, Godorogea Valentina şi Godorogea Ionela) etc.

De asemenea, fiecare diriginte a organizat şi câte o surpriză dulce şi creativă pentru elevi.

“A fost o zi cu adevărat minunată şi plină de emoţii, care a reuşit să ne umple sufletul cu energie pozitivă” spune o elevă.

O sărbătoare deosebită este şi Ziua Profesorului. În această zi, elevii din L.T. “Gheorghe Ghimpu” s-au implicat activ în diverse activităţi, astfel încât să organizeze o sărbătoare frumoasă profesorilor. Dacă pînă acum elevii clasei a XII­a erau responsabili de organizarea unor activităţi, atunci în acest an de studii cei mai mari au fost elevii clasei a X­a, care împreună cu absolvenţii claselor a IX­a s­au străduit să facă surprize plăcute profesorilor din liceu. De dimineaţă profesorii au fost întîmpinaţi de către elevii clasei a X­a şi a IX­a, care au organizat în semn de recunoştinţă un imens pod de flori.

Text de: Paniş Maria şi Sîrbu Vlada, cercul “Tinerii jurnalişti” a L.T. “Gheorghe Ghimpu”.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *