Acasă » Liceul “Gh. Ghimpu” » Examene » Orarul examenelor de absolvire a gimnaziului şi liceului

Orarul examenelor de absolvire a gimnaziului şi liceului

uniforme_profesoriMinisterul Educației a aprobat orarul examenelor de absolvire, sesiunea 2016.
Potrivit acestui grafic, examenele de absolvire a ciclului gimnazial – în perioada 4-13 iunie, iar examenul de bacalaureat va avea loc între 3 şi 21 iunie 2016.

În cadrul examenului de bacalaureat, elevii vor susține în mod obligatoriu probe de examen la limba de instruire, limba străină, dar şi un examen de profil – matematica pentru cei de la profil real; istoria românilor și universală pentru profilul umanist și proba de profil pentru candidaţii de la profilul arte, sport, tehnologic. În afară de disciplinele obligatorii, candidații la BAC vor susține și o probă de examen la o disciplină şcolară, propusă spre alegere dintr-o listă mai largă: geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică.

Absolvenţii clasei a IX-a vor susţine în acest an examene la matematică, limba de instruire şi istoria românilor și universală. Elevii din școlile cu altă limbă de predare decât cea română vor susține și un examen la limba și literatura română. Toate probele de evaluare vor fi organizate în scris.

Orarul examenelor de absolvire a gimnaziului

2 iunie (joi) – Limba şi literatura română alolingvi
6 iunie (luni) – Matematica
9 iunie (joi) – Limba de instruire
13 iunie (luni) – Istoria românilor şi universală

Orarul sesiunii de bacalaureat

3 iunie (vineri) – Limba şi literatura română (alolingvi)
7 iunie (marți) – Limba de instruire
10 iunie (vineri) – Limba străină
14 iunie (marți) – Matematica (real), Istoria românilor şi universală (umanist), Arte (arte), Sport (sport)
17 iunie (vineri) – Examenul la solicitare (geografie, fizică, chimie, biologie, matematică, istoria românilor și universală, informatică)
21 iunie (marți) – L. ucraineană/ bulgară/găgăuză (real, umanist)

În anul acest 35 de elevi din liceul “Gh.Ghimpu” din Coloniţa, au absolvit ciclul primar, 38 de elevi vor susține examenele de absolvire pentru ciclul gimnazial. În anul de studii 2015/2016 nu a fost formată cl. XII, iar la examenul de bacalaureat va fi susţinut în sesiune repetată de elevii din anul trecut. Cei 7 elevi,  vor susţine examenele în Centrul de Bacalaureat din iceul “Alecu Russo” din capitală.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *