Acasă » Primăria » Componența CSC » Cunoaște-ți consilierii: Ghimpu L. și Gurulea Z.

Cunoaște-ți consilierii: Ghimpu L. și Gurulea Z.

cunoasteti_consilieriiDouă femeie de această dată, consilieri local în fruntea satului Colonița: Lidia Ghimpu și Zinaida Gurulea.

Lidia Ghimpu, consilier PL

Născută la 18 iulie 1961 în Colonița. Căsătorită. Are studii superioare în domeniul fizicii, doctor în științe fizico-matematice. În prezent este director adjunct la Institutului de Inginerie Electronică și Nanotehnologii al Academiei de Științe.

Zinaida Gurulea, consilier PLDM

Este născută în luna iulie 1955. Și-a făcut studiile la Facultatea de Litere, USM, apoi a studiat Comunicarea în afaceri și atreprenoriat.

 

Despre proiect cunoasteti_consilierii

În urma Alegerilor Generale Locale din 14 iunie 2015, satul Colonița are un nou consiliu sătesc – votat de 58,43% din locuitorii prezenți la vot și… același primar, Angela Zaporojan de la PLDM, căreia mai mult din 75% dintre sătenii care au participat la alegeri, i-au acordat vot de încredere pentru încă 4 ani.

O echipă de voluntari, formată din Vica Mazilo, Ludmila Sîrghi, Alina Mazilo și Andrei Bîzgu, a realizat un proiect prin care am hotărât să-i prezentăm pe toți consilierii noi aleși. Am numit proiectul „Cunoaște-ți consilierii”, fiind convinși că locuitorii satului Colonița trebuie să-i cunoască pe cei care timp de 4 ani vor adopta decizii în favoarea sau defavoarea dezvoltării satului Colonița.

Astfel, am realizat o serie de interviuri cu fiecare consilier în parte și cu primarul de Colonița. Am acordat tuturor consilierilor aceleași întrebări, pentru a vedea poziția fiecăruia vizavi de anumite teme. Pe site-ul www.colonita.md pe parcursul a două sătpămîni vom publica interviurile integrale cu cîte 2 consilieri în ordine alfabetică.

12 din cei 13 consilieri aleși au acceptat să ofere un interviu și s-au prezentat la ora stabilită împreună cu reporterul. Igor Luchian a refuzat categoric să ne ofere un interviu.

Un rezumat al celor spuse de către consilierii aleși va fi publicat într-o ediție specială a ziarului local, distribuită gratuit în sat.

Mulți dintre consilieri au prezentat pe alocuri doar idei generale, ca la început de drum, fără soluții concrete și inovative, dar sperăm că după cei 4 ani de mandat, vom vedea rezultate vizibile, palpabile și îmbucurătoare în satul în care trăim.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *