Acasă » Primarul » Consilierii liberali din nou boicotează !!!

Consilierii liberali din nou boicotează !!!

boycottLa data de 06 noiembrie 2018, orele 17:00, prin dispoziția primarului nr.58-d din 30.10.2018 a fost convocată ședința ordinară a consiliului local Colonița.

La data de 05 noiembrie 2018, consiliera Foiu Tatiana a depus o cerere de alocare a mijloacelor financiare pentru lucrări de montare a covorului pe stadionul de minifotbal, de la L.T. “Gh. Ghimpu” în sumă de circa 19 000.00 lei, solicitând în regim de urgență convocarea Comisiei Buget și Finanțe înaintea ședinței ordinare a consiliului, ceea ce este o încălcare, deoarece ședințele comisiilor de specialitate trebuie petrecute cu minim 5 zile înaintea ședinței consiliului.

Necătând la aceasta, Comisia Buget și Finanțe s-a convocat cu 20 min înainte de ședința consiliului în cadrul căreia s-a discutat câteva întrebări, dintre care și solictarea consilerului Foiu Tatiana. Discuții aprinse au început atunci când s-a discutat sursa financiară care trebuia să acopere aceste cheltuieli. La propunerea primarului  – Zaporojan Angela de a aloca mijloacele financiare necesare prin schimbarea destinației loturilor, chestiune care a fost inclusă pe ordinea de zi în cadrul acestui consiliu cu nr.4, și ar fi adus în bugetul satului Colonița circa 600 000,00 lei. Consilierii Foiu Tatiana, Ghimp Dumitru, Caraman Veronica și Gurulea Zinaida au început să insulte primarul, condiționând că vor vota schimbarea destinației loturilor atunci când se va vinde MIS-ul (propritatea luată mișelește de către familia Ghimp). În zădar au fost adresările primarului și a echipei de consilieri care au propus să discute la calm chestiunile, oferind mai multe soluții. Consilierii liberali împreună cu Foiu Tatiana și Gurulea Zinaida au părăsit sala de ședințe. Comisia Buget și Finațe, în componența consilierilor Procop Eugenia, Tofan Mariana și Scurtu Viorica a continuat activitatea, găsind acoperirea financiară a lucrărilor de instalare a covorului de la stadionul de minifotbal. Primarul satului a telefonat consilerii Foiu Tatiana și Șendrea Natalia, invitându-i să revină în sală pentru a petrece ședința consiliului la care Foiu Tatiana a refuzat să se întoarcă în sala de ședințe, ulterior deconectând telefonul; consilierul Șendrea Natalia nici nu a răspuns la apelul telefonic.

Este o situație ieșită din comun când consilierii liberali nu vor să examineze chestiunile arzătoare ale cetățenilor, blocând activitatea primarului, rezolvând doar chestiunile care îi interesează.

Prin dispoziția primarului nr. 61-d din 07.11.2018 se anunță convocarea ședinței extraordinare pentru data de 13.11.2018, orele 17:00, cu aceleași 19 chestiuni de la ședința, care nu a avut loc, suplimentar vor fi incluse și chestiunile examinate din cadrul Comisiei Buget și Finațe, inclusiv alocarea mijloacelor financiare pentru lucrările de instalare a covorului de la stadionul de minifotbal.

Sperăm că consilierii sus numiți își vor revedea poziția și vor soluționa probleme sătenilor și nu clanului Ghimp.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *