Acasă » Primarul » Discursuri/Declaratii » Primarul satului Colonița a avut câștig de cauză în 3 instanțe de judecată!!!

Primarul satului Colonița a avut câștig de cauză în 3 instanțe de judecată!!!

balanta1 În decurs de un an de zile împotriva primarului A. Zaporojan au fost pornite patru cauze contravenționale pe temeiul obligării primarului Zaporojan A., să semneze contractul de vânzare-cumpărare a terenului aferent MIS-ului, pe care clanul Ghimp, contrar legii, doresc să-l acapareze cu orice preț. În această perioadă au avut loc zeci de ședințe de judecată la Judecătoria sec. Ciocana, sec. Buiucani și Curtea de Apel. Trei ședințe în prima instanță s-au finalizat cu câștig de cauză a primarului, urmează să se expună Curtea de Apel pe cauza dată. Prin prezenta, Primarul satului aduce mulțumiri tuturor locuitorilor care au susținut-o fiind siguri de corectitudinea de care  a dat dovadă, înţelegând lupta împotriva celor care împart patrimoniul satului pentru interese personale. Pentru claritate, prin studiu de fezabilitate al IMP „Chișinăuproiect” s-a stabilit că terenul aferent MIS-ului i se cuvine nu 5,16 ha dar 1,8 ha. Prin decizia consiliului a fost stabilită această suprafață conform propunerilor IMP „Chișinăuproiect”, ca mai apoi consilierii liberali împreună cu Gurulea Zinaida și Foiu Tatiana să abroge această decizie cu încălcarea legislației. O altă situație ieșită din comun este că conform HG nr.1428, contractele de vânzare-cumpărare a terenurilor aferente pot fi încheiate numai după achitarea costului acestuia,  însă până la moment, proprietarii MIS-ului, Barburoș Mariana (sora lui Ghimp Viorel și Dumitru) și Darii Lilian (finul lui Ghimp Viorel), în spatele cărora se afla Ghimp Viorel, din 2010 când trebuia să achite circa 4 mln lei, nu au ahitat și nici nu intenționa să achite prețul terenului. Contrar situației expuse primarului satului i-au fost pornite dosare contravenționale care au fost câștigate. În cazul semnării contractului, comunității ar fi adus prejudiciu de circa 15 mln lei (costul real al terenului pe care SRL “Ghimp Viorel” și-l doresc degeaba) .

Apar întrebările:

  • Cum consilierii liberali și cei care au aderat la SRL “Ghimp Viorel” creând diferite comisii, negând și anulând ce s-a creat până acum, depunând plângere în toate instanțele, solicitând controale și articole la comandă, numărând bomboanele la sărbătoarea de anul nou, cadonează SRL “Ghimp Viorel” milioanele de lei din bugetul sărac al satului???

Hotărârile Judecătoriei Ciocana și Buiucani se anexează

DSC_0366   DSC_0367    Hotarire1_7

Download (PDF, Unknown)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *