Acasă » Sănătate » Servicii oferite » “O casă fără pericole pentru copilul tău”

“O casă fără pericole pentru copilul tău”

campanie 1

Specialiștii din asistența medicală primară din cadrul CS Colonița: Țureac Elena și Caraman Ana au participat în luna august la atelierele de instruire pentru prevenirea accidentelor casnice și rutiere la copii. Aceste ateliere fac parte din campania naţională de comunicare în scopul prevenirii accidentelor produse în condiţii casnice la copii de 0-5 ani ”O CASĂ FĂRĂ PERICOLE PENTRU COPILUL TĂU!”.

Scopul campaniei este de a informa familiile în care cresc copii de 0-5 ani, dar şi pe viitorii părinţi şi populaţia, în general, despre posibilităţile de apariţie a accidentelor în condiţii casnice, despre importanţa supravegherii copilului şi despre măsurile de prevenire a accidentării copiilor în condiţii casnice.

Personalul medical din Colonița vor informa părinţii /îngrijitorii copiilor pe trei arii tematice:

  • intoxicaţii şi otrăviri;
  • arsuri şi opăriri;
  • înec şi sufocare cu un corp străin.

acestea fiind accidentele cele mai frecvente a căror victime sînt copiii.

Campanie este desfăşurată de Ministerul Sănătăţii cu sprijinul financiar al Agenţiei Elveţiene pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC) şi este implementată de Fundaţia „Centrul pentru Politici şi Servicii de Sănătate” (CPSS). Campania este parte a Proiectului moldo-elveţian„Regionalizarea Serviciilor Pediatrice de Urgenţă şi Terapie Intensivă din Republica Moldova” (REPEMOL).

Pagina oficială a localității www.colonita.md va distribui materiale informative, pentru a susține această campanie.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *