Acasă » Sănătate » Servicii oferite » Pînă la 31 octombrie poți alege sau schimba medicul de familie

Pînă la 31 octombrie poți alege sau schimba medicul de familie

cs_colonita2Medicii CS Colonița anunță că în perioada 1 septembrie-31 octombrie persoanele asigurate şi neasigurate îşi pot alege sau schimba medicul de familie şi instituţia medico-sanitară primară.

Potrivit Serviciului de presă al Companiei Naţionale de Asigurări în Medicină, cei care se înregistrează pentru prima dată sau vor să-şi schimbe instituţia medicală şi medicul de familie urmează să depună cererea în instituţia aleasă, cu indicarea datelor de contact. Înregistrarea poate fi efectuată la o singură instituţie medico-sanitară primară şi este recomandată selectarea celei mai apropiate instituţii de locul de trai al solicitantului.

Medicul de familie Lilia Cristal spune:

În această perioadă schimbările se fac mult mai ușor, doar cu ajutorul unei cereri. În această perioadă procesăm toate solicitările venite la instituția noastră, la final vom putea spune cîte persoane s-au adresat la CS Colonița.

 Dacă numele medicului de familie nu va fi menţionat în cerere, acesta va fi desemnat de către instituţie. Asistenţa medicală primară va fi acordată conform noii cereri începând cu 1 ianuarie 2017, iar până la finele anului solicitantul va beneficia de asistenţă în cadrul instituţiei în care a fost anterior înregistrat. Totodată, medicul de familie poate fi schimbat în altă perioadă a anului doar în cazul în care persoana îşi schimbă locul de trai.

Schimbarea instituţiei medicale primare şi a medicului de familie poate fi efectuată o dată pe an, în perioada 1 septembrie – 31 octombrie.

Cetăţenii pot verifica pe site-ul cnam.md la ce medic de familie sunt înregistraţi, accesând rubrica „Verificarea înregistrării la medicul de familie”, cu introducerea codului numeric personal. Această informaţie poate fi solicitată şi la numărul de telefon 0 800 99999.

Modalitatea de alegere a medicului de familie este prevăzută în Regulamentul cu privire la înregistrarea populaţiei în instituţia medico-sanitară ce prestează asistenţă medicală primară în cadrul asigurării obligatorii de asistenţă medicală.

Detalii la telefon  022 579 440

Sursa: cnam.md

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *