Acasă » Sănătate » Spitalul din Colonița va avea centrală termică pe biomasă

Spitalul din Colonița va avea centrală termică pe biomasă

logo-biomasaConducerea Centrului de Sănătate Colonița intenționează să modernizeze sistemul de încălzire al clădirii. Aceasta nu a fost schimbat de mai bine de 35 de ani și funcționează prost, cu cheltuieli mari și eficiență minimă.

Pentru instalarea centralei termice pe biomasă se va apela la proiectul Energie şi Biomasă , finanţat de Uniunea Europeană şi implementat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Din fondurile proiectului urmează a fi acoperite 85 % din cheltuieli, 15 % fiind suportate de comunitatea beneficiară ( locuitori, bugetul CS Colonița, primărie).

La 5 septembrie curent s-a desfășurat ședința angajaților CS Colonița, împreună cu consultanții proiectului, în cadrul căreia s-a discutat despre obiectivele proiectului, criteriile de selecție, beneficiile comunitățior dar și rolul comunității și autorităților locale.

A doua ședință va avea loc în 5 octombrie, pînă atunci reprezentanții CS Colonița, urmează să pregătească pachetul necesar de acte pentru aplicarea la proiect.

Dacă vor fi respectate toate condițiile, la vara viitoare CS Colonița va avea un nou sistem de încălzire, pe biomasă.

Proiectul Energie şi Biomasă în Moldova este un proiect de 7 ani cu un mandat dublu, ce se desfășoară în perioada 2011-2017. Proiectul îşi propune să contribuie la producerea sigură, competitivă și durabilă a energiei din biomasă, cea mai viabilă şi accesibilă sursă de energie regenerabilă în Republica Moldova.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *