Acasă » Satul Colonița » Infrastructură » APL-ul şi locuitorii sectorului “306 case” în căutare soluţiilor

APL-ul şi locuitorii sectorului “306 case” în căutare soluţiilor

şedinţaCîţiva locuitorii ai sectorului de case 306 s-au intîlnit cu primarul localităţii, Zaporojan Angela,în sala de şedinţe a primăriei, pentru a discuta una din cele mai importante probleme a acestui sector. Este vorba despre lipsa unei canalizări centralizate, fiecare gospodărie este nevoită să sape o groapă pentru a-şi depozita deşeurile.

Pentru construcţia unei canalizări centralizate este nevoie de o sumă enormă  astfel, fiecărui locuitor, i-ar reveni să achite o sumă de aproximativ 2-3  mii euro, dat fiind faptul că în acest sector sunt pînă la 100 de gospodării. Însă, primarul satului a scris un proiect, în acest sens, care a primit finanţare de la Ministerul Mediului. Costul total al proiectului fiind de 6.027.490 lei, suma alocată de FEN – 4.500.000, astfel, locuitorilor le rămîne să achite contribuţia de 15%, adică 675.000.

La şedinţă, prin intermediul unui dialog între locuitori şi primar  s-au discutat despre metodele de soluţionare a acestei probleme, care ar fi  etapele construcţiei şi cum ar utea face rost de bani de la toţi proprietarii loturilor.

Vezi mai jos Nota informativă privind contribuția beneficiarului la proiectul de canalizare.

Download (PDF, Unknown)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *