Acasă » Satul Colonița » Infrastructură » Costul renovării Centrului de Creație și Agrement din s. Colonița

Costul renovării Centrului de Creație și Agrement din s. Colonița

Casa de cultura (1) copieLocuitorii s. Colonița se pot mîndri că în localitate este un ”Centrul de Agrement și Creație” renovat și modern. Au fost depuse multe eforturi pentru a avea la moment o Casă de cultură modernă, în cadrul căreia se va desfășura activități în domeniul cultural, de informare și de educație permanentă.

Proiectul de reconstrucție a Casei de cultură a fost inițiat în anul 2013 și a fost dus la bun sfîrșit la finele anului 2014. Lucrările de reconstrucție au fost realizate de către 3 firmele de construcție: ”Giesena” SRL, ”Onicons Brio” SRL și ”CivConst Lux” SRL, ce au efectuat lucrări de renovare a fațadei, schimbarea ferestrelor și ușilor, schimbarea acoperișului, a rețelei electrice. Mijloacele financiare de reconstrucție a edificiului, în valoare de 2 039 854 lei, au fost alocate de către Consiliul Municipiului Chișinău.

Ambianța călduroasă și plăcută a sălilor fost ”condimentată” și de: instalarea sistemul de încălzirecondiționere de către companiile ”Iurcavit” SRL  și ”Condiaer Imperial” SRL (94 200 lei). Pînă la reconstrucție, Casa de cultură n-a beneficiat de un sistem de încălzire, ceea ce aducea mult disconfort la organizarea anumitor manifestări. Un nou suflu în design-ul interior al edificiului la adus mobilierul nou și comod – ”Blasmobil” (297 600 lei) și draperiile moderne – ”Tabacaru Ion” (50 800 lei). Mijloacele financiare pentru lucrările date au fost alocate din bugetul Consiliului local al satului.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *