Acasă » Satul Colonița » Oameni din sat » Interviu cu Gheorge Calancea: Un nou primar, un nou început

Interviu cu Gheorge Calancea: Un nou primar, un nou început

Calancea GheorgheÎn al doilea tur de scrutin, din 17 iunie 2007, coloniţenii şi-a ales un nou primar – Gheorge Calancea. Care va fi primul lucru pe care îl va face la Primărie şi ce înseamnă victoria sa pentru Coloniţa, ne spune dlui în interviul de mai jos.

– Ce înseamnă victoria pentru dvs?

Victoria pentru mine, desigur, e o mare realizare de care sunt mulţumit şi mândru, dar totodată ea mai înseamnă multe griji şi probleme. Ele s-au început chiar din prima zi în care am venit la Primărie şi continuă să se înmulţească pe zi ce trece. Voi face tot ce îmi stă în puteri să le rezolv, dar mult depinde şi de legile care sunt deja create, dacă ele ar fi perfecţionate, atunci le-ar fi mult mai uşor şi primarilor.

– Dar ce înseamnă victoria dvs. pentru Coloniţa?

Am multe idei şi planuri pe care vreau să le realizez, cel mai mult totuşi îmi doresc să fac ceva pentru tineri şi anume în ramura sportivă. Aş vrea să renovez stadionul, iar pe viitor poate vom construi o sală sportivă, în care să poată veni oricine va dori, chiar şi cu toată familia.

– Vă bazaţi pe principiul „un nou rege, o nouă lege”?

Nu! Pentru mine, tot ce e bun se lasă, iar ce e rău se elimină. Nu schimb legile, schimb doar ceea ce e rău, mă voi strădui cel puţin.

– Cu angajaţii actuali ai structurilor primăriei cum rămâne? Faceţi schimbări?

Nu mă vor mulţumi doar funcţionarii care nu vor face faţă
lucrului, în rest componenţa rămâne aceeaşi.

– Care va fi primul lucru pe care o să-l faceţi în funcţia de primar?

Voi încerca să demarez proiectul pentru tineri, până atunci însă aş mai vrea să aduc la condiţii normale parcul de lângă primărie şi cel din centrul satului. M-am gândit la proiect şi fac acum devizul de cheltuieli pentru a vedea de câţi bani avem nevoie. Dacă ne va permite bugetul, vom face neapărat acest lucru.

– Credeţi că e posibil ? Ştim că parcul e „inundat” cu apă din cauza izvoarelor…

Da! Au fost şi specialişti şi ne-au spus că se poate face ceva. Se va face drenaj, apa se va aduna în trei fântâni, care vor fi unite într-un sistem, iar mai apoi ea se va scurge într-o canalizare. Mai târziu vom încerca să adunăm această apă într-un rezervor şi să alimentăm cu ea partea apropiată a satului.

– Nu vă sperie responsabilitatea majoră pe care o presupune funcţia de primar?

Nu mă sperie greutăţile. Am fost sportiv şi mai sunt şi am avut de trecut prin multe, însă aici, povara e una mai mult psihologică, decât fizică, iar asta mă oboseşte mult mai mult. Rămân deseori la Primărie până seara târziu, pentru că sunt multe probleme pe care trebuie să le cunosc şi să le rezolv, pentru a nu rămâne în urmă de alte sate.

– Cum credeţi că se va schimba viaţa dvs. în funcţia de primar?

Îmi voi consacra mai mult timp vieţii profesionale şi desigur voi avea mai puţin timp liber. Mai puţin timp voi avea şi pentru familie, care însă e obişnuită cu lipsa mea, deoarece eu, ca antrenor, deseori plecam la întreceri, în tabere sportive, în cantonamente şi astfel
educam mai mult copiii satului, decât proprii copii. Am o familie unită, de care sunt mulţumit şi pe care o iubesc foarte mult şi ştiu că ea mă va susţine.

– Vă veţi continua activitatea dvs. în calitate de antrenor?

Da, desigur! Copiii vin în continuare la sala sportivă de acasă. Acum se antrenează mai mult singuri, până mă obişnuiesc cu funcţia de primar, iar din toamnă voi face iar antrenamente.
Am obţinut succese în acest domeniu. Mulţi băieţi pe care i-am antrenat, au dus faima satul şi a ţării dincolo de hotarele ei, la Campionatele Europene şi cele Mondiale la luptă liberă, cum ar fi Nicolae Donica şi Ion Buruiană. Am ore şi la Liceul Sportiv din Chişinău şi acolo, de asemenea, am medaliaţi la Campionatele Europei. Nu vreau în niciun caz să renunţ la sport!

Vă urăm noi succese şi realizări!
„ECOU” nr.6 iulie 2007

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *