Acasă » Sport » Ultima etapă la autocros a Cupei Federaţiei de Automobilism

Ultima etapă la autocros a Cupei Federaţiei de Automobilism

Autocross_Colonita (4)Competiţie pe 4 roţi duminică la Colonita. Pe traseul din suburbia capitalei s-a desfăşurat astăzi ultima etapă a campionatului naţional de autocross. A fost o adevarată sărbătoare pentru şoferi deoarece competitia a coincis şi cu ziua automobilismului. Nici praful şi nici zgomotul nu i-a făcut pe spectatori să renunţe la show-ul motoarelor.

Peste 50 de echipe s-au adunat astăzi la spectacolul pe 4 roţi desfăşurat pe traseul de la Coloniţa. Pe lîngă cea de-a şasea etapă a campionatului naţonal de autocross, organizatorii au invitat oaspeţi din România, Ucraina şi Bulgaria pentru o intrecere in turneul Cupa Federatiei. Cei 50 de piloti au fost impartiti in 4 categorii. S-au intrecut  in clasa buggy, clasa a opta, clasa a 12-a national, si cea a 12-a cu tractiunea integrala.

ÎAutocross_Colonita (7)n cadrul clasei a 12-a Naţional,  a participat şi consăteanul nostru Mihai Vozian alături de echipa sa.
Pilotul a condus un Opel Tigra, cu un motor de pînă la 3500 cm³. Mihai în vîrstă de 22 de ani a participat în competiţie sub numărul 23. Acesta s-a clasat pe locul 4, ultima cursă fiind cu ghinion, maşina acestuia s-a răsturnat.

 

În jurul orei 17 competiţia a luat sfîrşit. Un echipaj al Inspectpratului Naţional de Patrulare a ajutat la fluidizarea traficului rutier, astfel nu s-au creat ambuteiaje de lungă durată.

Evenimentul sportiv a fost organizat de clubul sportiv Master-Cross, sub patronajul Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, a fost prezent şi ministrul Iurie Chirinciuc.

 

 

 

Surse: Ion Ursu, protv.md.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *