Acasă » Utile » Serviciul salubrizare

Serviciul salubrizare

Serviciul de salubrizare în Coloniţa este la autogestiune. Buna funcţionare a acestuia este asigurată de primăria Coloniţa, responsabil de acest serviciu fiind Petru Vorotneac care săptămînal alături de  alţi trei muncitori: Valeriu, Andrei şi Ecaterina, evacuează deşeurile menajere din sat.

Grafic de evacuare a deşeurilor:

Ziua Instituţia/Strada
Joi  Blocurile de locuit din str. Hasdeu, Grădiniţa nr.24, Centrul de Sănătate, Centrul satului, Liceul “G.Ghimpu”
Vineri Ştefan cel Mare şi spre Răsăritului:
Ştefan cel Mare, Greaca, Movileni, Dacilor, Haiducilor, Valea lui Simon, Trandafirilor, Hotin, G.Asachi, Em.Bucov, Bucureşti, Florilor, Vadul lui Vodă, M.Sadoveanu, Răsăritului, V.Lupu, Cuza Vodă, Zorilor,Neculce.
Sîmbătă Alexei Mateevici spre Tohatin:
A.Mateevici, M.Eminescu, S.Lazo,Salcîmilor, Sf.Maria, Tohatin, Hipocrate,Testimiţeanu, Fîntînilor, Decebal, Columna lui Traian, Mircea cel Bătrîn, Tineretului, M.Drăgan, Stejarilor, V.Alecsandri, Valea Lacului, Unirii, Tighina.

Costuri:

Conform deciziei nr.6/6 din 11 august 2017 sunt stabilite urmăroarele tarifele lunare pentru serviciile de
salubrizare- evacuare gunoiului pentru:
a) casă la sol – 35 lei de gospodărie;
b) apartament la bloc – 10 lei pentru persoană;
c) agenţii economici – în bază de contract individual în dependenţă de volum;

d) pentru evacuarea unei remorci – 200 lei.

Contractul privind serviciile de salubrizare se poate semna la primărie,etajul 1, în biroul perceptorului fiscal. Din banii colectaţi se va amenaja gunoiştea din sat, se întreţine echipamentul de colectare, şi se doreşte angajarea a 2-3 persoane pentru îngrijirea spaţiiilor verzi din localitate.

Primirea deşeurilor la gunoiştea satului se face în zilele de vineri şi sîmbătă de la 10:00-17:00, contra plată în dependenţă de volum. ( 50 lei pentru o remorcă mică de autoturism, 100 lei pentru o remorcă mare de tractor).

Date de contact:

Persoana responsabilă Petru Vorotneac 078 408 737

decizie_salubrizare

Distribuie:

4 comentarii

 1. Igor spune:

  Vreau sa va aduc la cunostinta ca satul colonita timp de 1 luna de zile nu are serviciu de Salubrizare! Ce se întamplă? banii se achită regulat, însă serviciul nu este funcțional! prin sat stau aruncate saci cu gunoi devastați de către animale !!! Un miros și o priveliște dezgustatoatre! Administrația nu face nici un anunț! Va fi oare funcțional? Dacă nu sa fie restituți banii pentru a angaja desinestatator evacuarea gunoiului existent!

  • Ruslan spune:

   Deja a treia saptamina gunoiul de pe str. Calea Basarabiei nu se evacueaza, cu toate ca plata pentru serviciul dat se achita la timp. Suntem de acord sa achitam si mai mult numai sa nu fie restante la acest capitol din partea serviciului dat. Dar cu situatia care este la moment, cu totii ne punem in pericol viata si sanatatea, fapt ce este foarte alarmant.

 2. Igor spune:

  Ce se intimpla cu salubrizarea? Pe Calea Basarabiei de mai mult de trei saptamini nu s-a evacuat nimic. Oare administratia locala cunoaste problema? Daca da, apoi de ce nu reactioneaza?

 3. vm spune:

  De pe str. Valea Ungurului nu s-a colectat niciodata gunoiul pe parcursul lunii decembrie pe motiv că-i glod. Lipsa de seriozitate totala. Rog sa se găsească solutii de a schimba manera de colectare pentru a nu ajunge la asa situatii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *