Acasă » Altele » Doi copii rămaşi pe drumuri din cauza indiferenței tatălui lor

Doi copii rămaşi pe drumuri din cauza indiferenței tatălui lor

Anastasia-Alexei“Copii sunt cel mai mare dar primit de la Dumnezeu”- de această părere însă nu este şi Andrian, tatăl a doi copii minori din satul Coloniţa.

Mama copiilor, Olesea de 32 de ani,  suferă de oligofrenie, o boală psihică şi se află la evidenţa specialiştilor.

Ieri (n.r 23 februarie) a avut şi o criză puternică de epilepsie, motiv pentru care a fost  internată de urgenţă la spital.

Astfel cei doi copii minori, Anastasia de 6 anişori şi Alexei de numai 4 ani au rămas pe drumuri. Tatăl copiilor refuză să îi ia acasă, pe motiv că lucrează şi nu are timp. Unica bunică a copiilor refuză şi ea categorică să aducă copii acasă şi să-i îngrijească, pînă cînd nora ei Olesea îşi va reveni. Mama lui Andrian sfătuie şi pe fiul ei, consideră că copii trebuie plasaţi la un centru de plasament.

“O situaţie critică, copii au stat la CS Coloniţa cîteva ore, şi încă nu ştim ce să facem cu ei”, spune unul dintre medicii Centrului de Sănătate Coloniţa. Şeful CS Coloniţa, Caraman Ana, poliţiştii de sector Gumenco Eugeniu şi Mărgineanu Marieta şi medicul de familie Cristal Lilia împreună cu asistentul social Goncearuc Cristina au încercat să găsească o soluţie şi să-l convingă pe tată să-şi ia copii acasă. Acesta însă a refuzat categoric, ba mai mult a lăsat cheia de la camera unde locuieşte şi a spus “Faceţi ce vreţi cu dînşii, eu trebuie să lucrez că am credit “.

Copii nu pot fi încadraţi la un centru de plasament, pentru că este o procedură care durează, şi e nevoie ca multe acte să fie perfectate, pe care angajaţii instituţiilor vizate nu le au.

Fetiţa povesteşte că tatăl  este violet, şi deoseori a văzut cum mama lor este bătută. Poliţistul de sector declară că pe numele lui Andrian anterior a fost depusă o singură plîngere şi acesta a fost sancţionat cu amendă pentru violenţă domestică.

Familia dată beneficiază de gratuităţi pentru frecventarea grădiniţei, şi alte ajutoare materiale, iar de Crăciun au primit în dar de la Biserică produse alimentare.

Noaptea trecută copii au petrecut-o într-un centru special în sectorul Botanica, unde vor putea rămîne pînă duminică. Autorităţile urmează să identifice o soluţie cît mai rapidă pînă mama copiilor îşi revine şi va putea avea din nou grijă de copii ei.

Sătenii care pot oferi un ajutor ( de orice natură) sunt rugați să contacteze asistentul social la tel 022 579241 ( persoane de contact Elena sau Cristina).

Distribuie:

Un comentariu

  1. Direcţia Muncipală Protecţie a Drepturilor Copilului are subdiviziunea de Asistenţă Parentală Profesionistă. Doamna Ana Popa este unul din mulţi asistenţi parentali profesionişti care activează în cadrul acestui serviciu de la înfiinţarea acestuia. Sugerez contactarea acestei direcţii, care implementează plasament de răgaz şi plasamente de urgenţă pentru copiii aflaţi în această situaţie. http://dmpdc.md/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *