Acasă » Biserica » Sărbători religioase » Noaptea Învierii

Noaptea Învierii

Noaptea Învierii

Noaptea Învierii

Hristos a Înviat! Aceste cuvinte au răsunat în toate bisericile din țară, în această duminică. Și la biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Colonița s-au adunat zeci de credincioși pentru a se bucura de marea sărbătoare, Învierea lui Isus Hristos.

Slujba a început la miezul nopții și a fost oficiată de părintele Victor. Slujitorii bisericii au binecuvântat focul haric adus de la Ierusalim, au aprins lumânările pascale și au transmis flacăra sfântă enoriașilor. După cum spune biserica, focul sfânt trebuie să fie păstrat în case timp de 3 zile.

După ce au ținut post mai multe săptămâni, enoriașii au venit să sfințească cele mai alese bucate. Slujba, precum și sfințirea bucatelor s-a încheiat în jurul orei 5:30.

Paştele este cea mai veche şi importantă sărbătoare a creştinătăţii, care a adus omenirii speranţa mântuirii şi a vieţii veşnice, prin sacrificiul lui Iisus Hristos, Învierea fiind, singura minune care se arată tuturor, credincioşi şi necredincioşi.Scopul acestei sărbători creştine este amintirea vie a patimii, a morţii şi a Învierii lui Iisus Hristos.

După ce Mântuitorul a fost înmormântat, o lumină puternică a spart piatra şi, de atunci, focul divin se aprinde pe mormântul lui Hristos de fiecare dată, în timpul vecerniei din Sâmbăta Mare, după rugăciunile preoţilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *