Acasă » Cultura » Marcăm 9 mai cu depunerea florilor la Memorialul istoric din Colonița

Marcăm 9 mai cu depunerea florilor la Memorialul istoric din Colonița

La data de  9 mai sunt invitați toți veterani și participanții la cel de-al doilea razboi mondial, al conflictul de pe Nistru (Transnistria), războiului din Afganistan și avariei de la Cernobâl.

Pe 9 mai, la ora  9.00, la Memorialul din Colonița se vor aduce flori,  prinos de cinstire, onoare, glorie pentru  toți cei căzuţi în războaie,  ostaşilor şi luptătorilor, eroilor din toate timpurile şi din toate locurile, pentru apărarea patriei şi a credinţei strămoşeşti, pentru libertatea şi demnitatea poporului său, pentru cei ce s-au jertfit în misiuni de salvare ( precum Cernobâl).

Cu acest prilej elevii Liceului Teoretic  „Gheorghe Ghimpu” și copii ce fregventează Centrul de Creație și Agrement al Casei de Cultură au pregătit un medalion literar artistic,precum cântece și poezii, dedicate tuturor eroilor țării noastre.

Pentru participanții la lichidarea conflictului din Transnistria, războiului din Afganistan, avariei de la Cernobâl se vor înmâna premii bănești în sumă de 250 lei, un mic ajutor financiar din partea administrației publice locale, APL Colonița.

 veteranii

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *