Acasă » Liceul “Gh. Ghimpu” » Evenimente » 1 septembrie cu noutăți la liceul din Colonița

1 septembrie cu noutăți la liceul din Colonița

Liceu 1 septembrie

Primul sunet de clopoțel a  adunat din nou elevii, profesorii şi părinţii din Coloniţa pentru a sărbători Ziua Cunoştinţelor, la 1 septembrie 2016.

Cei care s-au bucurat de o atenție deosebită au fost elevii claselor întîi. Aceştia au fost îndrumați de profesoarele Daniela Rusu şi Ala Catruc care, începînd cu acest an şcolar, fac parte din colectivul profesoral al L.T Gh.Ghimpu. Proaspeții şcolari, pregătiţi de primele lor învăţătoare şi încurajaţi de părinţi, s-au prezentat cu poezii şi cîntece. Cei mai mici elevi au purtat uniforme școlare deosebite, create la comandă special pentru ei.

În cadrul festivităţii s-au implicat şi elevii clasei a XI-a, care au felicitat elevii claselor I şi le-au înmînat cîte un Abecedar, însoţit de câte o floare. Aceştia, pentru al doilea an consecutiv, sunt cei mai mari elevi din liceu.

Participanţii la careul festiv au avut plăcerea de a asculta urările de bine a dnei director Sîrbu Margareta, a dnei director adjunct pentru problemele educaţiei, Martinici Nadejda, iar oaspeţii de onoare în cadrul serbării au fost primarul de Coloniţa,  Zaporojan Angela şi liderul PL Mihai Ghimpu, care au încurajat elevii cu mesaje de felicitare.

Prima lecție din acest an, și unica din această primă zi de școală, a pus în discuții tema „Republica Moldova – un sfert de veac”, cu ocazia celor 25 de ani împliniți de la proclamarea independenței țării.

liceu 1 septembrie 1

liceu 1 septembrie 3

liceu 1 septembrie 6

liceu 1 septembrie 4

liceu 1 septembrie 5

liceu 1 septembrie 7

liceu 1 septembrie 10

Text: Daniela Cojocaru

Foto: Vlada Sîrbu

Cercul „Tânărul Jurnalist” din L.T. „Gheorghe Ghimpu”

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *