Acasă » Satul Colonița » Cum stau lucrurile în realitate? Ce facem mai departe?

Cum stau lucrurile în realitate? Ce facem mai departe?

AdunareaGenerala  În anul 2016-2017 primăria elaborând toate actele, obținând toate coordonările și suportând toate cheltuielile a identificat și creat 85 de loturi pentru construcția individuală. S-a propus ca aceste loturi să fie vândute locuitorilor satului la prețuri accesibile, la circa 80 000 lei pentru lotul de 6 ari cu condiția achitării acestor loturi în rate, timp de doi ani. De asemenea s-a propus ca 25 % din suma achitată de către cumpărător să fie îndreptată pentru crearea infrastructurii acestui sector nou, pentru a scuti viitorii proprietari de cheltuieli suplimentare legate de construcția rețelelor, iar restul sumei să fie folosită pentru necesitățile stringente ale satului (reparția drumurilor,participarea în cadrul proiectelor cu contribuția locală, reparția bisericei, izolarea termică a liceului și grădiniței și multe altele). În această situație, consilierii liberali – Ghimpu Lidia, Ghimpu Dumitru, Caraman Vera, Ababii Mihail și Șendrea Natalia s-au opus cu vehemență acestor planuri propunând ca aceste loturi să fie atribuite fără plată familiilor nou-formate. După ce la Adunarea Generală a satului, totuși, s-a hotărât ca aceste loturi să fie expuse la licitația de vânzare-cumpărare, și după ce, în temeiul deciziei consiliului, s-a dispus organizarea licitațiilor, consilierii liberali enumerați mai sus împreună cu Gurulea Zinaida și Foiu Tatiana solicită anularea licitațiilor. Aceste persoane pledează pentru atribuirea fără plată și constituie comisii pentru împărțirea acestor loturi familiilor nou-formate.Cunoscând destul de bine poziția și explicațiile Cancelariei de Stat că în situația dată loturi fără plată pentru construcția individuală conform art.11 Cod Funciar nu mai pot fi atribuite, deoarece rezerva intravilanului satului Colonița de 5% a fost epuizată încă în anii 1999-2000 (Articolul 11.  Atribuirea sectoarelor de teren din intravilan pentru case, anexe gospodăreşti şi grădini – ….Autorităţile administraţiei publice locale atribuie familiilor nou-formate sectoare de teren din rezerva intravilanului pînă la epuizarea acesteia). Consilierii liberali „tulbură apele” și își fac dublu interes: să se aleagă cu dividende atât materiale cât și politice și destabilizează activitatea primarului.

Apar întrebările:

  1. “cum consilierii liberali & company” vor selecta și vor atribui din cele peste 400 de cereri de atribuire a loturilor cele 85 de persoane care vor beneficia în viziunea lor de loturi fără plată pentru construcție?
  2. Care vor fi criteriile de atribuire – tot acele care au fost în anii 1999-2000, rudele sau cei care dau un preț mai mare celor care împart?
  3. Cum de procedat cu persoanele care din anii 2000 până în prezent nu au depus cereri pentru loturi de casă, deoarece tot timpul li se spunea că fondul de rezervă destinat pentru construcția individuală este iepuizat și loturi nu vor mai fi atribuite, dar au creat familii și au necesitate?
  4. cine va purta responsabilitate juridică pentru încălcarea legislației conform art.11 al Codului Funciar???

Sper la bună înțelegere a locuitorilor satului.

CerereaLiber

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *