Acasă » Satul Colonița » Infrastructură » Avertizări şi amenzi pentru cei care încalcă regulile de întreţinere a curăţeniei

Avertizări şi amenzi pentru cei care încalcă regulile de întreţinere a curăţeniei

ter-adiacent (2)Mai bine de trei ani de zile se lucrează la problema curățeniei din localitate, în special la  ordinea pe teritoriul adiacent gospodăriilor, unde mulţi localnici s-au obişnuit să depoziteze materialele de construcţie, deşeurile de provenienţă animală, sau alte obiecte ce încurcă la circulaţia transportului sau a pietonilor, să aprindă focul şi să arunce deşeuri oriunde.

La 19 februarie Comisia Administrativă de aplicare a sancţiunii contravenţionale s-a întîlnit într-o şedinţă unde au fost invitaţi 16 cetățeni care au încălcat în mod repetat regulile de întreținere a curățeniei în teritoriu.”Unii locuitori care au fost avertizaţi au făcut curăţenie imediat şi nu au mai depozitat materiale de construcţie, alţii însă intenţionat încalcă regulile sau refuză să se conformeze.”spune primarul Angela Zaporojan.

Pe parcursul anului trecut mai mulţi localnici au primit avertizare din partea poliţiştilor de sector care au constatat zeci de încălcări şi au făcut fotografii la faţa locului, au discutat cu sătenii. În baza art.181 CC al RM  au fost întocmite mai multe hotărîri de către agenţii constatatori Gumenco Eugeniu şi Marieta Mărgineanu, poliţişti al Postului de Poliţie Coloniţa.

Articolul 181 privind încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localităţile urbane şi rurale din Codul Contravenţional prevede amenzi de la 20 la 40 de unităţi convenţionale aplicată persoanei fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 20 la 60 de ore, cu amendă de la 50 la 100 de unităţi convenţionale aplicată persoanei juridice.

Din 1 martie în Coloniţa va fi lansată o campanie de curăţenie, poliţiştii de sector, împreună cu cîţiva consilieri vor face razii prin localitate şi vor face înştiinţări se va oferi un termen limită pentru aducerea în ordine, în caz contrar se vor aplica amenzi.

Atenţie cum şi unde depozitaţi materialele de construcţie, deşeurile şi alte obiecte ce  ar putea crea dezordine în spaţiul public. Nu faceţi focul şi nu ardeţi deşeurile! Riscaţi să fiţi amendaţi!

Mai jos puteți consulta hotărîrile  Comisiei Administrative de aplicare a sancţiunii contravenţionale nr. 2/1-2/16 din 6 noiembrie cu privire la încălcarea regulilor de asigurare a curăţeniei în localitate.

Download (PDF, 175KB)

Vezi Hotărîrea 1/1  comisiei Administrative de aplicare a sancţiunii contravenţionale din aprilie

Distribuie:

3 comentarii

 1. Vitea strunari spune:

  De ce nu avizati si nouatsile funerare din colonita multi oameni care nu se afla acasa e intereseaza si lucru acesta, sau nu avet blat cu popa

  • Vica spune:

   Vitea, daca intradevar te intereseaza asa informatii, ne-am putem gindi cum sa organizam.
   Desi noi nu consideram ca trebuie sa publicam, anunturi funerare….sau inmormintarile…

 2. MarC spune:

  Vitea are dreptate.În europa acest lucru se face.Toata lumea e la curent si cine e interesat participa.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *