Acasă » Satul Colonița » Oameni din sat » Vitalie Ursu- “Gagarin de Coloniţa”

Vitalie Ursu- “Gagarin de Coloniţa”

vitalie-ursu-253956l-poza

“Gagarin de Coloniţa”, aşa îl putem numi pe consăteanul nostru, actorul basarabean Vitalie Ursu, care acum 11 ani a intrat în pielea faimosului cosmonaut în filmul “Space Race”. Acum este stabilit în Canada, pentru Deşteptarea a povestit însă în premieră despre emoţiile pe care le-a trăit în peliculă dar şi cu ce se ocupă la moment.

Actorul Vitalie Ursu s-a născut la 01 noiembrie 1974, in Coloniţa. A invăţat la un liceu tehnic din Chisinau si a absolvit Universitatea de Teatru si Film din Chişinău, sectia Actorie, in 1998.

La începutul carierei a jucat pe scena teatrului Luceafărul din Chişinău, in roluri ca Don Carlos din Don Juan de Vits Benoit, Horatio din Hamlet de W. Shakespeare, Solionâii din Trei surori de Cehov, a jucat si la teatrele Eugen Ionesco, Mihai Eminescu, Ginta Latina din Chişinău. I s-a decernat in 1998 premiul de debut la Festivalul Naţional de Teatru de la Chişinău.

In anul 1999 a venit in România, la Teatrul Ovidiu din Constanta, unde a rămas pana in anul 2000 si a jucat in Căsnicie fericită de V. Alecsandri. In perioada 2000-2002 a jucat la Teatrul Urmuz din Tulcea, in Epilog de Stefan Caraman, Fools sub clar de lună de Teodor Mazilu, Piatra din interior de V. Alecsandri, etc.

Din anul 2002 este actor al Teatrului Tony Bulandra din Târgovişte si a jucat in roluri ca Lucentio- Imblânzirea scorpiei de W. Shakespeare, Lion- Visul unei nopti de vara de W. Shakespeare, Tibalt- Romeo şi Julieta de W. Shakespeare, Marchizul d’Orsigny- Cabala bigoţilor de Mihail Bulgakov, Crica- Astrologul de Giambattista della Porta, Nae Girimea- D` ale carnavalului de I.L. Caragiale, etc.

Vitalie Ursu este căsătorit cu actriţa Rodica Ursu si are 2 copii

Filme in care a jucat Vitalie Ursu:

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *